RHEOS LECCINO

  • 73,00kn 9,69€

Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: RHEOS ISTRIA

Model: RHEOS LECCINO

Tagovi:  RHEOS LECCINO


OPIS:

Leccino talijanska je sorta masline koja potječe originalno iz Toskane, no s vremenom savršeno se udomaćila i u Istri. „RHEOS Leccino“ je monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje izražene zlatno zelene boje, savršeno zaokruženog voćnog mirisa koji podsjeća na citrusne note, bananu i aromatično bilje poput ružmarina i majčine dušice. Nježno ulje vrlo blage gorčine i pikantnosti.

SLJUBLJIVANJE:

Najbolje se sljubljuje s ribljim specijalitetima poput kozica, ribljeg carpaccia i školjaka. Osim ribe odlično se sljubljuje i s mladim sirevima, skutom te kuhanim povrćem.

NAŠE MASLINE

Na položaju Kamponovo u blizini naselja Dajla na području grada Novigrada nalaze se sve naše masline. Kamponovo je mikrolokacija koja je lagano povišena, a samim time ima i pogled na more. Stalno strujanje vjetrova ovu lokaciju čini posebnom te stvara izvrsne preduvjete za uzgoj maslina. Posebnosti i vrhunskoj kakvoći našega maslinovoga ulja doprinosi slanost u zraku koja se osjeća kod jačega vjetra, koji dolazi s mora.

Što se sorti maslina tiče, njegujemo različite autohtone i introducirane sorte. U našemu masliniku prisutne su sorte: Leccino, Istarska bjelica, Buža, Pendolino i Frantoio.

Specifikacije
Pakiranje 0,25L i 0,5L

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!