Bibich Aleph

  • 164,84€ 1.242,00kn

Vrlo skladno i profinjeno. Odlično vino, jedno od najboljih hrvatskih vina prema ocjeni kritičara. Kada se u životu nađete u prilici jesti najbolje spravljena jela od divljači, recepte visoke kuhinje ili odreske Kobe govedine, otvorit ćete ovo vino.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: 2-3 Days

Dobavljač: Brza Distribucija d.o.o.

Model: Bibich


Arome crnog ribiza, crnog papra. Zreli i slatki tanini s okusom mentola i mineralnim karakterom. Vrlo skladno i profinjeno. Odlično vino, jedno od najboljih hrvatskih vina prema ocjeni kritičara. Idealno uz tjesteninu od pečenja i tjesteninu.

Bibich Aleph je po mišljenju samoga vinara njegovo najbolje vino i iz toga razloga nosi ime vinareva omiljenog romana koji je napisao Jorge Luis Borges. U priči je Aleph točka u svemiru koja sadrži sve druge točke, a vinograd Jezerine sadrži sve dijelove ovoga vina. Stoga je ovo vino i „field blend“ – zatečeno stanje u vinogradu koji u omjerima posađene ima: 67% cabernet sauvignona, 30 merlota i 13% cabernet franca.Točno ti omjeri su i u samom vinu. Ono je Jezerine u boci.Izlazi samo u najboljim godinama pa je bila pauza čak od 13 godina između dva izdanja. Snažno je određeno podnebljem i teroarom i u njemu ne treba tražiti bordoško vino iako su sorte tipične za desnu obalu.Neuporedivo je viši u ekstraktima, zreo, gust, viskozan, pikantan uz herbalnu aromu mentola.Stroga selekcija i najkvalitetniji hrast kojim vinarija raspolaže.

Specifikacije
Zapremina boce 0.75l
Vrsta suho crno vino
Proizvođač Bibich
Geografsko podrijetlo Dalmacija
Gastro preporuka Jela od crvenog mesa, tamne umake, lovačke recepte od divljači.
Temperatura serviranja 18-20°C
Godina berbe 2017.

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!