Matuško Dingač Royal 2011

  • 54,42€ 410,00kn

Ovaj je Dingač neobičan i interesantan po tome što je polusladak, no ne doživljava ga se kao desertno vino kada ga pijete. Najbolja je preporuka da ovo vino pijete nakon bogate trpeze do kasno u noć. Pratit će i sve deserte neovisno koliko su slatki.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Brza Distribucija d.o.o.

Model: MDR2011

Tagovi:  Matuško Dingač Royal 2011


Opis: Vrlo je stroga selekcija grožđa koje može ići pod etiketu Royal. Ta je kvaliteta i zdravlje grožđa neophodno za dugo odležavanje vina. Nakon njegovanja u hrastovim bačvama koje traje do tri godine, vino ima veliki potencijal odležavanja. Ovaj je Dingač neobičan i interesantan po tome što je polusladak, no ne doživljava ga se kao desertno vino kada ga pijete. Čak i među vinima punog tijela, ovaj bi Dingač bio u samom vrhu, gust, koncetriran, visokih ekstrakta, vrlo visokih tanina od kojih je već pomalo puderast u ustima, on je naprosto raskošan. Na nepcu su slatki začini, suhe šljive, zrelo voće, džem, duhan, slatko od višanja. Završetak je dug.

Matuško vina d.o.o. Proizvodnja vina na Pelješcu ima dugu povijest. Ovdje ćete tik do mora pronaći more vinograda ispresijecanih stablima maslina kroz cijeli poluotok Pelješac, najviše na njegovom jugoistoku. Slavno vino ovog kraja je Dingač koji se proizvodi upravo u Potomju od sorte plavac mali. U malom mjestu Borak, neposredno ispod glasovitih vinograda, s onu stranu tunela Dingač, nalazi se konoba gdje ćete, kao malo gdje, moći uživati istovremeno u: iznimnoj kvaliteti jela, prvenstveno svježe ribe začinjene s ekstra djevičanskim, hladno prešanim Matuško maslinovim uljem i vrhunskom bijelom ili crnom vinu.

Specifikacije
Zapremina boce 0.75l
Vrsta crveno suho vino kontroliranog podrijetla
Proizvođač Matuško vina
Geografsko podrijetlo Dalmacija, vinogorje Pelješac
Gastro preporuka crveno meso, suho voče, orašasti plodovi, tvrdi sir
Temperatura serviranja 13-16 °C
Ambalaža staklena boca, pluteni čep

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!