RHEOS ISTARSKA BJELICA

  • 9,69€ 73,00kn

Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: RHEOS ISTRIA

Model: RHEOS ISTARSKA BJELICA

Tagovi:  ISTARSKA BJELICA


OPIS:

RHEOS Istarska Bjelica je monosortono ekstra djevičansko maslinovo ulje zlatno zelene boje. Njegov karakterističan intenzivan miris podsjeća na miris pokošene trave, artičoke, cikorije te ružmarina i mente. Snažan okus te izrazita gorčina i pikantnost podsjećaju na zelenu maslinu, crni papar i bademe.

SLJUBLJIVANJE:

Najbolje se sljubljuje s mesnim jelima, pogotovo govedinom, te vrganjima, šparugama i tvrdim sirevima. Također, odlično se sljubljuje i uz deserte od sladoleda ili tamne čokolade.

NAŠE MASLINE

Na položaju Kamponovo u blizini naselja Dajla na području grada Novigrada nalaze se sve naše masline. Kamponovo je mikrolokacija koja je lagano povišena, a samim time ima i pogled na more. Stalno strujanje vjetrova ovu lokaciju čini posebnom te stvara izvrsne preduvjete za uzgoj maslina. Posebnosti i vrhunskoj kakvoći našega maslinovoga ulja doprinosi slanost u zraku koja se osjeća kod jačega vjetra, koji dolazi s mora.

Što se sorti maslina tiče, njegujemo različite autohtone i introducirane sorte. U našemu masliniku prisutne su sorte: Leccino, Istarska bjelica, Buža, Pendolino i Frantoio.

Specifikacije
Geografsko podrijetlo Istra
Gastro preporuka Najbolje se sljubljuje s mesnim jelima, pogotovo govedinom, te vrganjima, šparugama i tvrdim sirevima. Također, odlično se sljubljuje i uz deserte od sladoleda ili tamne čokolade.
Pakiranje 0,25L i 0,5L

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!