- 22,16€ 167,00kn
Cabernet franc nekada je bio važna sastavnica njihove crvene kupaže, a već nekoliko godina dolazi i samostalno kao monosortna etiketa. Vino je duboke granitno-crvene boje, voćne aromatike na plavu šljivu, začine i vaniliju, a dozrijeva dijelom u novom, a dijelom u starom bariqueu. Baranjski štih osjeti se u značajnijem udjelu alkohola i naglašenoj vinskoj slasti. Ovaj nefiltrirani cabernet franc nedvojbeno ima potencijal za daljnje odležavanje obzirom na godinu berbe koja se organoleptički gotovo ne uočava.
Obitelj Josić iz Osijeka 1999. godine kupila je stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnovili su ga, opremili suvremenom tehnologijom, čuvajući tradicionalni izgled vinskog podruma. Istodobno su kupili oko 1,6 hektara starih vinograda. Vina Josić proizvode se od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u starim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija nalaze se u ambijentu takozvanog Sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan otvor na brdu s vinskim podrumima zakopanim u zemlju, takozvane gatore. Za Sarduk je karakteristično da je temperatura konstantna u bilo koje doba godine, između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva. Idealno za vino.
Specifikacije | |
Zapremina boce | 0,75l |
Vrsta | Suho crveno |
Proizvođač | Josić |
Geografsko podrijetlo | Slavonia, baranja, Podunavlje |
Gastro preporuka | Uz ovo elegantno vino najbolje prijaju jela od divljači i tamnog mesa kao što su ramstek ili biftek, pačja prsa sa žara te jaki sirevi. |
Temperatura serviranja | 16-18°C |
Nema recenzija za taj artikl.