Josić Cabernet Franc Superior NF, 2017

  • 22,16€ 167,00kn

Vino je duboke granitno-crvene boje, voćne aromatike na plavu šljivu, začine i vaniliju, a dozrijeva dijelom u novom, a dijelom u starom bariqueu. Baranjski štih osjeti se u značajnijem udjelu alkohola i naglašenoj vinskoj slasti.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Josić

Model: HR565332VR

Tagovi:  VRH SUHO 2017


Cabernet franc nekada je bio važna sastavnica njihove crvene kupaže, a već nekoliko godina dolazi i samostalno kao monosortna etiketa. Vino je duboke granitno-crvene boje, voćne aromatike na plavu šljivu, začine i vaniliju, a dozrijeva dijelom u novom, a dijelom u starom bariqueu. Baranjski štih osjeti se u značajnijem udjelu alkohola i naglašenoj vinskoj slasti. Ovaj nefiltrirani cabernet franc nedvojbeno ima potencijal za daljnje odležavanje obzirom na godinu berbe koja se organoleptički gotovo ne uočava.

Obitelj Josić iz Osijeka 1999. godine kupila je stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnovili su ga, opremili suvremenom tehnologijom, čuvajući tradicionalni izgled vinskog podruma. Istodobno su kupili oko 1,6 hektara starih vinograda. Vina Josić proizvode se od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u starim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija nalaze se u ambijentu takozvanog Sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan otvor na brdu s vinskim podrumima zakopanim u zemlju, takozvane gatore. Za Sarduk je karakteristično da je temperatura konstantna u bilo koje doba godine, između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva. Idealno za vino.

Specifikacije
Zapremina boce 0,75l
Vrsta Suho crveno
Proizvođač Josić
Geografsko podrijetlo Slavonia, baranja, Podunavlje
Gastro preporuka Uz ovo elegantno vino najbolje prijaju jela od divljači i tamnog mesa kao što su ramstek ili biftek, pačja prsa sa žara te jaki sirevi.
Temperatura serviranja 16-18°C

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!