Antunović Graševina

  • 11,81€ 89,00kn

Svježe, aromatično, skladno i mekano vino slamnato žute boje, zelenog odsjaja i obilje voćnih okusa zelene jabuke, s cvjetnim buketom. Odlično se slaže s raznim mesnim jelima i ribom, a često se pije i s lokalnim specijalitetom zvanim fiš-paprikaš.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: 2-3 Days

Dobavljač: Brza Distribucija d.o.o.

Model: Antunović


Misija vinarije Antunović je pozicionirati se kao butična vinarija s vrhunskim vinima proizvedenim u malim količinama namijenjenim pravim ljubiteljima vina! Vinarija Antunović ima stogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i proizvodnje vina.

Antunović Graševina je svježe, aromatično, skladno i mekano vino slamnato žute boje, zelenog odsjaja i obilje voćnih okusa zelene jabuke, s cvjetnim buketom. U Erdutskim vinogradima razvija visoke ekstrakte i šećere, zbog čega bi u nekim godinama mogao procvjetati u ljupko visokokvalitetno vino. Njegova gorčina i mineralnost ovom vinu daju posebnost Podunavlja. Odlično se slaže s raznim mesnim jelima i ribom, a često se pije i s lokalnim specijalitetom zvanim fiš-paprikaš.

Otkako je 2004. godine zasadila novi vinograd, Jasna Antunović Turk, dipl.ing., Dovela je obiteljsko poduzeće u “novo doba vinarstva”. Vinarija se nalazi u sjeveroistočnoj Hrvatskoj. U vinarskom kraju poznatom kao Podunavlje - vinogorje (Erdut). Izuzetna mikroklima Dunavskog vodotoka, plodno i rastresito tlo te jednaka raspodjela oborina i sunca osiguravaju vrlo povoljne uvjete za sadnju različitih sorti vinove loze. 75% asortimana Vinarije Antunović čine bijele sorte vina (Graševina, Chardonnay, Sylvaner, Muscat Ottonel i Chasselas). I 25% sorti crnog vina (Pinot noir, cabernet franc i cabernet sauvignon). U sklopu vinarstva nalazi se i kušaonica vina u kojoj gosti mogu uživati ​​u domaćim kulinarskim specijalitetima uz vino.

Specifikacije
Zapremina boce 0.75l
Vrsta bijelo suho vino
Proizvođač Antunović
Geografsko podrijetlo Hrvatska i podunavlje
Gastro preporuka raznim mesnim jelima i ribom, a često se pije i s lokalnim specijalitetom zvanim fiš-paprikaš.
Temperatura serviranja 10-12°C

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!