Terra Madre Plavac Mali Barrique 2017

  • 11,28€ 85,00kn

Plavac mali barrique moderno je vino srednjeg tijela s izraženom voćnošću i mekim i ukroćenim taninima. Ima malo syraha i cabernet sauvignona.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Homemade Resources doo

Model: HRTMPMBQ


 Opis: Plavac mali barrique moderno je vino srednjeg tijela s izraženom voćnošću i mekim i ukroćenim taninima. Ima malo syraha i cabernet sauvignona. Boje je rubin crvene, s mirisom na potpuno zrele plodove višnje i šljive. Okus mu je elegantan s laganim začinima i svilenkastim taninima. Berba grožđa se obavlja u drugoj polovici rujna s ciljem proizvodnje vina srednjeg tijela (13-14% vol.), a selekcija grožđa se obavlja već u vinogradu (prosječni prinos 0,7 – 1 kg po trsu). Ovo je vino s ECO certifikatom.

Dodatni opis: Priča Terra Madre započela je sadnjom vinograda u regiji Komarna-Dalmacija, najmlađeg vinograda u Hrvatskoj. Rođena je 2008. godine kada su zasađeni prvi trsovi – 100.000 plavca malog i 25.000 pošipa. Vinogradi se prostiru na oko 16,55 ha. Terra Madre godišnje proizvede oko 80 000 boca vrhunskog vina. Mikroklima sa svojim sunčanim satima, uz morsku refleksiju sunca, položaj i refleksiju velikih vapnenačkih površina omogućuje natprosječnu insolaciju. Svi ovi idealni uvjeti pridonijeli su proizvodnji vrhunskih, ekološki certificiranih vina. Vina Terra Madre izrazito su Terroir – s jedinstvenim mirisom i okusom regije u kojoj su nastala.

 

Specifikacije
Zapremina boce 0,75 L
Vrsta suho crno vino KZP
Proizvođač Terra Madre
Geografsko podrijetlo Srednja i Južna Dalmacija, Komarna
Gastro preporuka Od ribljih specijaliteta do različito pripremljenih steakova, te kolačima na bazi crne čokolade.
Temperatura serviranja 12-16 °C
Pakiranje 6 boca u kartonu
Ambalaža staklena boca, pluteni čep

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!