Bibich Debit

  • 13,08€ 98,53kn

Izvorni Debit, Pošip, Maraština dominiraju mješavinom, ali točan sadržaj i proporcije variraju. Vinificiran u novom i korištenom američkom hrastu oksidativno tijekom godinu dana, karakteriziran je aromama smeđeg maslaca, lješnjaka i mediteranskog bilja.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Brza Distribucija d.o.o.

Model: Bibich


Vina Bibich je obiteljska „boutique“ vinarija koja se proizvodnjom vina bavi već nekoliko generacija. Obiteljski korijeni s prvim pisanim tragovima sežu u 15. stoljeće, u mjesto Nečven-grad, u Promini gdje i danas posjeduju vinograde i imanje. Poslije više godina rada, usavršavanja i suradnje s više svjetskih vinara, enologa i poznavatelja vina, prva vina izlaze na tržište 1998. i već ta prva osvajaju priznanja za kvalitetu na brojnim ocjenjivanjima u regiji što obitelji daje poticaj za daljnji rad i razvoj. Danas, 15-ak godina kasnije vina Bibich se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u New Yorku, Tokiju, Stockholmu... „Bibich“ kao brand je prepoznat među ljubiteljima vina kao drugačiji, svoj, originalan i intrigantan. A to i jest misija vinarije, u moru istih, unificiranih, generičkih vina, zadržati svoj osobni pečat s naglaskom na teritorij i mikrolokaciju odakle dolaze.

Bijelo suho vino proizvedeno od sorte debit iz istoimenog vinograda Lučica, starog gotovo 50 godina. S otprilike 3500 loza proizvede se oko 1800 boca godišnje, znači oko pola butelje po jednoj lozi. Vino iz berbe 2008., koje je trenutno u prodaji, proizvedeno je fermentacijom i odležavanjem na talogu (sur lie) u novim barrique bačvicama od američkog hrasta 24 mjeseca.. Aromama na med, suhu marelicu, vaniliju, na okusu iznimno puno, ali ipak svježe i veoma pitko.Intrigantno.

Specifikacije
Zapremina boce 0.75l
Vrsta bijelo vino
Proizvođač Bibich
Geografsko podrijetlo Dalmacija
Gastro preporuka Preporučujemo uz laganiju kuhinju i prije i nakon jela.
Temperatura serviranja 10-12°C

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!