Bibich R5

  • 14,60€ 110,00kn

Izvorni Debit, Pošip, Maraština dominiraju mješavinom, ali točan sadržaj i proporcije variraju. Vinificiran u novom i korištenom američkom hrastu oksidativno tijekom godinu dana, karakteriziran je aromama smeđeg maslaca, lješnjaka i mediteranskog bilja.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Brza Distribucija d.o.o.

Model: Bibich


Vina Bibich je obiteljska „boutique“ vinarija koja se proizvodnjom vina bavi već nekoliko generacija. Obiteljski korijeni s prvim pisanim tragovima sežu u 15. stoljeće, u mjesto Nečven-grad, u Promini gdje i danas posjeduju vinograde i imanje. Poslije više godina rada, usavršavanja i suradnje s više svjetskih vinara, enologa i poznavatelja vina, prva vina izlaze na tržište 1998. i već ta prva osvajaju priznanja za kvalitetu na brojnim ocjenjivanjima u regiji što obitelji daje poticaj za daljnji rad i razvoj. Danas, 15-ak godina kasnije vina Bibich se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u New Yorku, Tokiju, Stockholmu... „Bibich“ kao brand je prepoznat među ljubiteljima vina kao drugačiji, svoj, originalan i intrigantan. A to i jest misija vinarije, u moru istih, unificiranih, generičkih vina, zadržati svoj osobni pečat s naglaskom na teritorij i mikrolokaciju odakle dolaze.

Bijelo suho vino proizvedeno od sorte debit iz istoimenog vinograda Lučica, starog gotovo 50 godina. S otprilike 3500 loza proizvede se oko 1800 boca godišnje, znači oko pola butelje po jednoj lozi. Vino iz berbe 2008., koje je trenutno u prodaji, proizvedeno je fermentacijom i odležavanjem na talogu (sur lie) u novim barrique bačvicama od američkog hrasta 24 mjeseca.. Aromama na med, suhu marelicu, vaniliju, na okusu iznimno puno, ali ipak svježe i veoma pitko.Intrigantno.

Specifikacije
Zapremina boce 0.75l
Vrsta bijelo vino
Proizvođač Bibich
Geografsko podrijetlo Dalmacija
Gastro preporuka Uz vrhunske bijele ribe, jastoge, janjetinu ili jednostavno za aperitiv. Odlično uz buzaru od rakova i školjkaša.
Temperatura serviranja 12°C

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!