Dingač Vinarija PZ Dingač Vrhunsko vino 0,75 l

  • 14,60€ 110,00kn

Tradicija je Vinarije Dingač proizvodnja vina koja obogaćuje živote te donosi radost za nepce i duh. Život je slađi uz vrhunsko vino i zato je u svaku kap utkana strast prema kvaliteti. Uživajte u eleganciji vladara među hrvatskim vinima.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Homemade Resources doo

Model: VPZD2013

Tagovi:  Dingač Vinarija PZ Dingač Vrhunsko vino 075 l


Opis: Dingač 2013. Vino iz Hrvatske. Zaštićena oznaka izvornosti Dingač.

Plavac mali vrhunsko suho crno vino.Tradicija je Vinarije Dingač proizvodnja vina koja obogaćuje živote te donosi radost za nepce i duh. Život je slađi uz vrhunsko vino i zato je u svaku kap utkana strast prema kvaliteti. Uživajte u eleganciji vladara među hrvatskim vinima.

Dingač PZ: Tako se nastavlja tradicija zadrugarstva koja datira još iz 1902., premda se na Pelješcu grade i nove vinarije. Vinarija Dingač ima svoj brend i relativno novu proizvodnu opremu, što je prednost prigodom revitalizacije proizvodnje.Vina se čuvaju u hrastovim bačvama u podrumima gdje je temperatura nepromijenjiva - idealna za čuvanje vina - od 1902.god . kad su ukopani u brdo - pa do danas. Na strmim obroncima, vinogradi se s jedne strane spuštaju sve do mora, a s druge prema golim kamenim vrhovima.
Na takvim položajima sunce ima trostruku jačinu. Osim cjelodnevnog obasjavanja vinograda, svjetlost se odbija i od kamena i od mora i dodatno oblikuje bogatstvo okusa.

Magarac - stoljetni vjerni pomagač pelješkim težacima dobio je svoje zasluženo mjesto, kako u povijesti pelješkog vinarstva, tako i kao zaštitni znak vinara ponosnih na porijeklo svojih vinograda koji se još uvijek obrađuju ručno. Navratite li u Potomje, tragom sunca i povijesnim vinogradarskim putevima, svakako krenite kroz tunel Dingač.
Pogled na modru pučinu i stepenaste vinograde položaja Dingač, zaustavlja dah. Ljepota doživljenog može se mjeriti samo sa ljepotom okusa tih vrhunskih vina.

Proizvodi i puni: Dingač zadruga, Potomje bb, 20244 Potomje, Hrvatska

Specifikacije
Zapremina boce 0.75l
Vrsta crveno suho vino kontroliranog podrijetla
Proizvođač Vinarija Dingač PZ Dingač
Geografsko podrijetlo Dalmacija, vinogorje Pelješac
Gastro preporuka crveno meso, suho voče, orašasti plodovi, tvrdi sir
Temperatura serviranja 13-16 °C
Ambalaža staklena boca, pluteni čep

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!